22 Ağustos 2013 Perşembe

Samsung Galaxy Mega Özellikleri

Samsung Galaxy Mega 6.3 

Samsung'un ülkemizde yeni yeni satışa sunduğu dev boyutlardaki modeli Galaxy Mega 6.3'ü inceliyoruz. 6.3 inç büyüklüğündeki ekran bakalım bizlere nasıl bir deneyim sunuyor?Başlamadan belirtelim cihaz şuan 1339.00 TL den satışta.



SamsungAndroid t abanlı Galaxy ürün gamını yeni model serileriyle genişletmeye devam ediyor. Tablet ve telefon karışımı phablet diye adlandırılan segment için hazırlanan Galaxy Mega ailesinin, şimdilik enbüyük ekranlı modeli Mega 6.3'ü inceliyoruz.
GalaxyNote2 ile benzer fiyat aralığına sahip olan cihaz6.3 inçlik HDekranıyla büyük ekranlı cihaz severlere hitap edecek.
Az güç tüketen orta segment donanım
Qualcomm'un ARM Cortex A15 mimarisini temel alan Snapdragon 400işlemcisini kullanan Mega 6.31.7 GHz hızında çalışıyor.
Çift çekirdekli yapıdaki yeni nesil işlemci, eski nesil 4 çekirdekli işlemcileriperformans olarak aratmıyor. Ayrıca daha da az güç tüketip, daha az ısınarak bu performansı bizlere sunuyor.
2 GB RAM'i henüz tam olarak ihtiyaç gören uygulama ve oyunlar pazarda yaygınlaşmadı. Bu çıkmayacağı anlamına da gelmez fakat Samsung,Galaxy Mega 6.3'te 1.5 GB RAM'e yer vermiş.
HD ekranda Adreno 305 pek yeterli değil
HD çözünürlüğün altında beklenen yüksek FPS'leri sağlayamayan Adreno 305 GPU'su, 480 x 800 piksel çözünürlüğünde ya da qHD çözürlüğünde yeterli olacağını tekrar gösterdi. İnanılmaz bir oyun performansınımaalesef Galaxy Mega 6.3 bizlere sunamıyor.
Super Clear LCD HD ekran
6.3 inç büyüklüğünde devasa bir ekrana sahip olan Galaxy Mega 6.3,1280 x 720 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip.
233 PPI piksel aralığı sunan Galaxy Mega 6.3, ortalama bir keskinlik sunuyor. 4 inç 480 x 800 piksel bir ekranla, 6.3 inç 1280 x 720 pikselçözünürlüğünde ekranın sunduğu piksel aralığı değeri benzer. Yani yazılar biraz büyük bir şekilde karşımıza çıkıyor. Tabi görüntü kalitesini çok da negatif etkilemiyor. Kullanılan Super Clear LCD panelin renk paleti ve kontrast değerleri de bir o kadar başarılı. Böylece PPI değerlerini biraz daha affedebiliyoruz.
Yazılım
Android 4.2.2 Jelly Bean ve Galaxy S4'te kullanılan TouchWiz Nature 2.0 arayüzünü kullanan Galaxy Mega ailesi, Galaxy S4'teki pek çok yeniliği barındırıyor.
Air View, Multi Window, Pop up Play gibi ek yazılımları kullanacak olanGalaxy Mega, büyük ekranlı telefon kullanmak isteyenler için ideal gibi görünüyor. Ayrıca ana ekranda da yatay kullanım modu Galaxy Mega 6.3'te kullanılıyor.
Kablosuz bağlantılar (802.11 ac desteği!)
NFCBluetooth 4.0, 802.11/a/b/g/n/ac desteğine sahip Wireless, çift taşıyıcılı veri bağlantısını destekliyor. Lokasyona göre değişmekle beraber 100 Mbps hızında mobil veri kullanımına olanak sağlayan Galaxy Mega 6.3GLONASS destekli GPS ile kablosuz özelliklerini tamamlıyor.



Galaxy Mega Arka Kapak










































Kaynak: SDN










Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

 
© 2011 Android Doktoru - Türkiye'nin ilk ve tek Android Doktoru
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top